Båtlift

Fördelarna med båtlift

  • Båtliften gör ditt båtliv enklare och billigare och du har alltid tillgång till din båt.
  • Ingen giftig eller oduglig bottenfärg behövs.
  • Ingen boj eller kätting som går av i stormen.
  • Båten ligger tryggt ovanför vattenytan.
  • Minimal stöldrisk och lägre försäkringspremie.
  • Bestäm själv när båten ska upp och ner året runt.
  • Spara mycket pengar och tid på att förvara din båt på liften året runt.

Green Marine har båtliften för er

Vi har tre typer av båtliftar. Två av modellerna, bryggliften och stolpliften, drivs av en eller flera elmotorer (en- alt. trefas) vilka kan styras med fjärrkontroll. Hos den tredje modellen är det en hydraulisk kolv som drivs av ett 12V-batteri som laddas av en solcellspanel. Även denna styrs med fjärrkontroll (2st ingår).

Brygglift 
Den är lämplig där det finns en fast brygga (kan också bultas i bergvägg).
Två aluminiumbalkar körs ner i botten i ca 22 graders vinkel. Det innebär en minimal belastning på bryggan. Går att få även som vertikal om bryggan tål det. Bryggan blir stabilare med en lift! Båten vilar sedan i en vagga som går på hjul upp och ner på balkarna.

Stolplift
Trästolpar pålas ner i botten, från fyra upp till åtta stycken. Botten bör bestå av minst 2 m lera eller sand för att få stabilitet. Om botten består av berg borras stålrör ner. Om man har en fast U-brygga slipper man pålningen (se bild under stolplyftar). Aluminiumbalkar som hänger i rostfria vajrar lyfter sedan båten rakt upp.

Hydraulisk båtlift
Liften står på fyra plattor som justeras för att följa botten, passar bäst där det är en relativt plan botten. Vaggan som båten vilar i lyfts upp hydrauliskt. I nedfällt läge syns båtliften knappt, då den befinner sig helt under ytan. Hydrauliken drivs av ett batteri som laddas upp utav en solcellspanel, på så sätt krävs ingen fast elinstallation.

Nedan går det att klicka in och läsa mer om de olika båtliftarna vi erbjuder.

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller önskar en offert!